نیترات کلسیم عمده نقش مهمی در فعال سازی سازههای سلولی، ترمیم و دفاع در برابر عوامل خارجی از گیاه دارد. به بهبود فتوسنتز، رشد و افزایش ریشه کمک میکند. به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکند، از سلولهای گیاهی در برابر آسیب سلولی ناشی از استرس محافظت میکند و رشد برگ را تشویق میکند. اسیدی نیست و برای گیاهان گوجه فرنگی، سیب و فلفل مناسب است. نیتروژن مورد نیاز گیاهان برای ساخت اسیدهای آمینه برای سنتز پروتئین را به خاک اضافه میکند که بر رشد گیاه سالم تأثیر میگذارد. و در پیشگیری از بیماریهایی مانند پوسیدگی انتهای برگ و ساقه موثر است.
مزایای استفاده از کود نیترات کلسیم
کود نیترات کلسیم عمده هم کلسیم و هم نیتروژن گیاه و خاک را تأمین میکند. این ماده معمولاً به عنوان محلول استفاده میشود و باعث جذب سریعتر گیاه میشود اما ممکن است به عنوان کود خاک یا کود سرک نیز استفاده شود.
کود نیترات کلسیم همچنین با جداسازی ذرات رس و آزاد سازی حرکت آب و اکسیژن و حفظ ساختار متخلخل خاک و حاصلخیزی خاک کمک میکند. محصولات تغذیه شده با نیترات کلسیم هنگام برداشت، ماندگاری بالاتری دارند و توانایی حمل و نقل بالایی را دارند. این امر باعث تشویق عمل سمپاشی قبل از برداشت با نیترات کلسیم مایع بر روی محصولات برای نتایج ذخیره و انبارداری بهتر میشود. نیترات کلسیم مایع همچنین دارای نیتروژن به شکل نیترات است که به سهولت جذب آسان عناصر غذایی در گیاهان کمک میکند.
کارخانه تولیدی نیترات کلسیم عمده
تولید نیترات کلسیم به دو صورت مایع و به شکل کریستالهای سفید رنگ انجام میشود. تولید نیترات کلسیم عمده در تعدادی از کارخانههای کشور انجام میگیرد که تقریبا بیشتر نیاز بازار و کشاورزان را پوشش میدهد. ولی با این حال بعضی از واردکنندگان کودهای کشاورزی آن را به از کشورهای دیگر وارد میکنند. در بازار فروش کشاورزان میتوانند چه به صورت عمده و چه خرد این محصول را تهیه کنند. که قیمت عمده آن به مراتب پایینتر است.
کشاورزان باید قبل از مصرف کود نیترات کلسیم حتما با کارشناسان مشورت کنند و خاک را مورد آزمایش قرار دهند. به ویژه شکل کریستال آن که به خاک اضافه میشود و در صورت اینکه مازاد بر نیاز خاک و گیاه باشد باعث شوری در زمین زراعی خواهد شد. کشاورزان در طول سال در چند مرحله به کود نیترات کلسیم نیاز دارند. اگر این کود برای مصارف باغی استفاده شود باید بین ۲-۳ لیتر را د میان فصل رویش به صورت محلول پاشی به کار برده شود. ولی اگر همراه آبیاری به خاک اضافه شود باید ۲۰ کیلوگرم را به هر هکتار اضافه کرد.
Originally posted 2021-01-09 22:51:00.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.